طريقة عمل رقبة الغنم المحشية - مطبخ منال العالم - بالخطوات والفيديو

طبق رقبة الغنم المحشية من الاطباق الشهيرة واللذيذه وجبه شهيه تستاهل الاكل وكلنا نحبها جدا اكيد نحب نتعلم طريقة عمل رقبة الغنم المحشيه النهارده من مطبخ منال العالم ، اتمنى تنال اعجبكم وتكون سهله عليكى خطوات رقبة الغنم المحشية
هنتعرف دلوئتى على مقادير رقبة الغنم المحشية
2قطعة رقبة غنم "الخروف"
(أطلبى من الجزار يخليلك الرقبه علشان تكون جاهزة للاستعمال)
2كوب ارز الحبة القصيرة "مصرى"
4ملعقة كبيرة زيت
300جلاام صغيرة بصل مفروم
2ملعقة صغيرة ملح
1ملعقة صغيرة قرفة
1ملعقة صغيرة بهار مشكل
4قطعة ورق غار
1عود قرفة
2حبة بصل ارباع
10حبة هيل
10حبة فلفل اسود صحيح
1/2كوب صنوبر مقلى
1/2كوب فستق حلبى مقلى

طريقة الطهى:
ناخذ رقبتين الخروف ونتبلهم بالبهارات
اولا: تجهيز حشوة الأرز
نضع قليل من زيت الزيتون فى الأناء ثم نضع الحمة المفرومه ونشوحها حتى تنشف شوية ثم نضيف البصل المفروم الناعم ونستمر فالتشويح
ثم نضيف الأرز المغسول ومتصفى ثم نقلبه ممكن تضيفى اى بهرات ترغبى فيها ونضيف جزء من المكسرات اللى عندنا ونضيف له حوالى كوب او كوب ونصف ماء لنسلقه نص سلقه ونترك الأرز يطبخ نص طبخه
ثانيا: تجهيز الرقبة للطهى
نحضر الحشوة المجهزه ونحضر ابرة وخيط
نضع الحشوة على الرقبه ونلم اجزاء الرقبه مع بعضها بالخياطة
و نسلقها زى مما بنسلق الدجاج او اللحمة ونضع قطع البصل وعيدان القرفة بعض الهيل الصحيح بعض ورق الغار مع السلق علشان تكون شهية ونتاكد ان الرقبة اتسلقت جيداً
نكمل طبخ باقى الارز
ثالثاً: تحمير الرقبة وتقديمها
نضيف شوية زيت او سمن حسب الرغبة ونشوح الرقبة في الزيت على جميع الاتجاهات
تقدم ساخنا مع الأرز على طبق التقديم
ويقدم معه طبق سلطة او سلطة زبادى
بالف هنا وشفا
لمشاهدة فيديو طريقة عمل طبق رقبة الغنم المحشية من مطبخ منال العالم
من هنا فيديو طريقة عمل طبق رقبة الغنم المحشية
او من الرابط التالى
http://dulink.us/15990
شاهدى دائما كل جديد على موقع بيوتى سنتر 3 بنات
تنويه : الصور والفيديوهات في هذا الموضوع على هذا الموقع مستمده أحيانا من مجموعة متنوعة من المصادر الإعلامية الأخرى. حقوق الطبع محفوظة بالكامل من قبل المصدر. إذا كان هناك مشكلة في هذا الصدد، يمكنك الاتصال بنا من هنا.